TO JEST TAK PYSZNE, ŻE TRUDNO PRZESTAĆ PIĆ!!!!
SKŁADNIKI
PÓŁ AVOCADO ( lub pól kostki silk toffu)
DWA BANANY
DOMOWE MLEKO OWSIANO- KOKOSOWE ( Przepis na dole) / Można zastąpić mlekiem kokosowym z puszki/
PÓŁ ŁYŻECZKI GAŁKI MUSZATUŁOWEJ
SZCZYPTA CYNAMONU
SZCZYPTA CYNAMONU
DUŻA ŁYCHA MASŁA ORZECHOWEGO
SŁÓD ( ja użyłam cukier trzcinowy) może być klonowy
SŁÓD ( ja użyłam cukier trzcinowy) może być klonowy
WANILIA
WRZUCAMY WSZYSTKO DO BLENDERA I MIKSUJEMY
Przelewamy do szklanek lub kubeczków, ozdabiamy laską cynamonu lub plastrem pomarańczy.
Można na wierzch dać bitą śmietanę ( vegańską )
*********************************************************************************
Zalewamy wrzątkiem płatki owsiane, szklanka płatków, dwie szklani wody. Dosypujemy szklankę wiórków kokosowych. Odstawiamy jak mamy czas na noc do lodówki, jak nie, za pół godziny , nawet 15 minut wrzucamy do blendera i miksujemy 5 minut.
Przecedzamy przez gazę lub bardzo drobne sitko.
W zależności jak gęsty koktail chcemy mieć tyle dolewamy "mleka" do blendera.
SMAKOWAŁO????
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz